perjantai 4. toukokuuta 2018

Onnea ja menestystä toivoo laaja ystäväpiiri


Marjattaa juhlitaan hänen synnyinkaupungissaan Helsingissä, lapsuuden ja nuoruuden maisemassaan Tuusulanjärvellä, aikuisiän kesien ja lopulta myös syksyjen, talvien ja keväiden Lappeenrannassa ja Taipalsaarella sekä lastenkulttuurikeskuksissa eri puolilla Suomea:
HELSINGISSÄ
Vattumadon talo ry kutsuu helsinkiläisiä etsimään Metsän Suloisimman Paikan Helsingistä ja perustamaan sinne perheen, päiväkodin, kaupunginosan tai kaveripiirin Onnimanni-kerhon. Käytännönapua, julisteen ja markkinointikuvan tiedotusta varten saa Vattumadon talo ry:ltä.
Oli ennen Onnimanni -kirjasta inspiroituva Onnimanni-kerho edustaa suomalaisen sanataidekasvatuksen vallitsevaa ajatusta lastenkirjallisuudesta taiteena, joka innostaa lapsia tekemään omaa taidetta.
Ensimmäinen Onnimanni-kerho on jo perustettu Roihuvuoren Tuhkimonpuistoon, ja sitä ohjaavat AMK toimintaterapeutti Elle Kohonen ja FM/ympäristöesteetikko ja luontoyhteysohjaaja Tuuli Kohonen.
TUUSULANJÄRVELLÄ
Meidän Festivaali, perjantai 27.7. klo 15 Krapin Paja
Marjatta Kurenniemi: Toivoisin että asuisin kuussa
Toivoisin että asuisin kuussa on Järvenpäässä lapsuutensa ja nuoruutensa asuneen Marjatta
Kurenniemen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toteutettava mielikuvitusta ylistävä lausuntaesitys lapsille ja aikuisille. Livenä rakentuva elektroninen äänimaisema herkuttelee Kurenniemen runojenfantasiaelementeillä ja tekee samalla kunniaa Kurenniemen vanhimmalle lapselle, suomalaisen elektronisen musiikin pioneerille Erkki Kurenniemelle.Marjatta Kurenniemi, runot
Kaisa Osola, lausunta
Matias Harju, musiikki ja äänisuunnittelu
Ina Niemelä, valosuunnittelu
Dramaturgia ja konsepti, Kaisa Osola & Matias Harju
LAPPEENRANNASSA
Lappeenrannan tanssiopisto muistaa kirjailija Marjatta Kurenniemeä kevätnäytöksen toisella puoliajalla. Kurenniemen iki-ihanan Onneli ja Anneli -tarinan ovat muokanneet tanssisaduksi Lappeenrannan tanssiopiston opettajat Vera Kontio ja Marina Silvennoinen.
Onnelin ja Annelin tanssivatalo ja muita tanssitarinoita Lappeenranta-salissa lauantaina 5.5. klo 13.00 ja klo 18.00 sekä torstaina 10.5. klo 13.00 ja klo 18.00.
Liput ennakkoon Lappeenranta-salilta kenraaliharjoitusten yhteydessä 8. ja 9.5. klo 17.30–20.15 aikuiset 18 € ja lapset (alle 16 v.) 11 € sekä Tanssiopiston oppilaat 6 €
Liput ovelta tuntia ennen aikuiset 20 € ja lapset (alle 16 v.) 12 €
  
TAIPALSAARELLA
Päiväkoti Satulaivan lasten sekä Kesämäen koulun 5.-luokkalaisten upea Taipalsaari Marjatan ja lasten silmin: 100 vuotta Marjatta Kurenniemen syntymästä - taidenäyttely Taipalsaaren kirjaston näyttelytilassa 3.-30.5.2018 kirjaston aukioloaikoina.
LASTENKULTTUURIKESKUKSISSA ERI PUOLILLA SUOMEA
Unikon satuja -teos vuodelta 1947 ja 30 muuta suomalaista unista ja unelmista kertovaa lasten- ja nuortenkirjaa Valveen sanataidekoulun Unikudelmia-näyttelyssä Tampereelle juuri avautuneen Kulttuuritalo Laikun Lastenkulttuurikeskus Rullassa 23.9. saakka.
Nukketeatteri Ofelian Käkkyrämänty-satuvuoluesitys 5.5. Seinäjoella koko perheen kevättapahtuma Kevät-Alvarin ohjelmistossa Aallon kirjastossa klo 11.40, 12.20, 13.00 ja 13.40, nukketeatteritaiteilija Anne Lihavainen ja vuolutaiteilija Joel Nokelainen.
Lumottu äitienpäivä su 13.5. klo 14–17
Kulttuuritalo Valveella juhlitaan äitienpäivänä yhdessä - lapsia, äitejä, isoäitejä, isoisoäitejä, sekä julkaistaan Marjatta Kurenniemen saduista ja runoista koottu juhlakirja Toivoisin että asuisin kuussa (WSOY, toim. Ismo Loivamaa). Juhlahetken kunniavieraaksi saapuu kirjan kuvittaja, viime vuoden Finlandia Junior -voittaja Sanna Mander!
Kirjajulkistuksen lisäksi tapahtumapäivän ohjelmassa on mm. juhlahattujen askartelua, ihastuttava koko perheen runoesitys, tarinatuokio sekä sokerina pohjalla koko perheen äitienpäiväkonsertti Valvesalissa. Niin ja helsinkiläinen Skidit Festarit tuo synttärilahjaksi maailman pienimmän ja kreizeimmän diskon kuplineen!klo 14–17 Maailman pienin ja kreizein disko – poikkea tanssimaan, jos mahdut!
klo 14 Toivoisin että asuisin kuussa – teoksen kantaesitys Valvesalissa  (7 €)
Noin klo 14.45 Juhlakirjan julkistus kahvila Konst o. Delissä
klo 15 Molli-kirjaan perustuva tarinatuokio Valvegalleriassa
klo 15.20 Opastettu kierros kuvitusnäyttelyssä Valvegalleriassa
klo 16 Tuulihattuja ja tuhatjalkaisia – koko perheen äitienpäiväkonsertti Valvesalissa  (9 €)Tapahtuma on osa Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkoja Oulussa 21.4.–10.6.2018.
Juhlavuosi kutsuu kirjojen pariin ja inspiroitumaan yhteisistä lukuhetkistä. Jos kutsut meidät mukaan juhliisi, kerromme niistä täällä juhlavuoden blogissa mielellämme muillekin!
Outi-Maria Takkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti